Tässä on resepti lyhyille varakylkiluille kamadogrillissä:
ainesosat:
- 1 kg lyhyet spareribit
- 2 rkl paprikaa
- 1 rkl chilijauhetta
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- 1 rkl sipulijauhetta
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- BBQ-kastike maun mukaan
Toimi näin:
- Käynnistä kamado-grilli ja lämmitä se noin lämpötilaan. 120-135 astetta.
- Kun grilli lämpenee, voit valmistaa lyhyet varakylkiluut. Poista lihan takana oleva kalvo, jotta mausteet pääsevät tunkeutumaan lihaan paremmin.
- Sekoita kulhoon paprika, chilijauhe, valkosipulijauhe, sipulijauhe, fariinisokeri, suola ja mustapippuri.
- Hiero mausteseosta lyhyiden varakylkiluiden molemmille puolille.
- Aseta lyhyet varakylkiluut kamadogrilliin, lämmitä ja sulje kansi epäsuorasti.
- Anna lihan paahtua 2-3 tuntia, kunnes se on pehmeää ja mehukasta. Käännä liha silloin tällöin.
- Harjaa BBQ-kastike lihan päälle ja anna sen grillata vielä 10-15 minuuttia, kunnes kastike on karamellisoitunut ja liha on kuumaa.
- Ota liha grillistä ja anna sen levätä noin. 10 minuuttia ennen leikkaamista pienemmiksi paloiksi.
Tarjoile lyhyet vararibsit ylimääräisen BBQ-kastikkeen kanssa ja valinnaisesti. tuoretta salaattia tai grillattuja vihanneksia.
Nauti ateriastasi! Tupakointipaloja voit ostaa täältä.