Ainesosia:
- 1 kg häränhäntä, paloiteltu
- 2 rkl öljyä
- 2 sipulia hienonnettuna
- 2 porkkanaa, leikattu pieniksi paloiksi
- 2 varren selleri, leikattu pieniksi paloiksi
- 4 valkosipulinkynttä, jauhettu
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl jauhoja
- 1 pullo punaviiniä
- 1 litra oksefondia
- 2 laakerinlehteä
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- Suolaa ja pippuria
- Tuore persilja, hienonnettu tarjoiluun
Lähestyminen:
- Kuumenna öljy suuressa kattilassa - suosittelemme tätä valurautapannua. Lisää häränhännät ja paista niitä kaikilta puolilta, kunnes ne ovat ruskeita. Ota ne pois pannusta ja aseta sivuun.
- Lisää sipulit, porkkanat, selleri ja valkosipuli pannulle ja paista pehmeäksi ja teen tämän suoraan Grand Feu -vuoassa.
- Lisää tomaattipasta ja jauhot ja sekoita hyvin. Lisää punaviini ja anna sen kypsyä muutama minuutti.
- Lisää pannulle naudanliha, laakerinlehdet, timjami ja häränhännät. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hauduta 3-4 tuntia tai kunnes liha on pehmeää ja putoaa jaloista.
- Poista laakerinlehdet ja timjamin oksat. Tarjoile hienonnetun persiljan kanssa.
Nauti ateriastasi!