En god gammeldags kartoffelpandekage med frisk kantareller sauce samt bacon

Vanhanaikainen perunapannukakku tuoreella kantarellikastikkeella sekä pekonilla

Tässä on resepti perunapannukakulle tuoreilla kantarelleilla, kastikkeella ja pekonilla:

ainesosat:

  • 500 g perunaa
  • 1 sipuli
  • 3 munaa
  • 3 rkl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Suolaa ja pippuria
  • 150 g kantarelleja
  • 2 valkosipulinkynsiä
  • 1 dl kermaa
  • 100 g pekonia
  • Voi tai öljy paistamiseen

Toimi näin:

  1. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti.
  2. Hienonna sipuli hienoksi ja lisää se raastettuihin perunoihin.
  3. Lisää myös munat, jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri ja sekoita kaikki hyvin.
  4. Kuumenna pannu pienellä voilla tai öljyllä ja aseta perunataikinan möykkyjä pannulle.
  5. Paista pannukakkuja 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita.
  6. Kun pannukakut paistavat, voit valmistaa kastikkeen: puhdista kantarellit ja pilko ne karkeasti. Leikkaa myös valkosipuli hienoksi.
  7. Paista kantarellit ja valkosipuli pannulla pienellä voilla, kunnes kantarellit ovat pehmeitä ja mehukkaita.
  8. Lisää kerma kantarelleihin ja hauduta muutama minuutti, kunnes kastike sakeutuu hieman. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  9. Paista pekonia erillisessä pannussa rapeaksi.
  10. Tarjoile perunapannukakut tuoreiden kantarellikastikkeen ja rapean pekonin kanssa.

Nauti ateriastasi! Valurautapannut voit ostaa niitä hänen.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti