Tässä on resepti perunapannukakulle tuoreilla kantarelleilla, kastikkeella ja pekonilla:
ainesosat:
- 500 g perunaa
- 1 sipuli
- 3 munaa
- 3 rkl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Suolaa ja pippuria
- 150 g kantarelleja
- 2 valkosipulinkynsiä
- 1 dl kermaa
- 100 g pekonia
- Voi tai öljy paistamiseen
Toimi näin:
- Kuori perunat ja raasta ne karkeasti.
- Hienonna sipuli hienoksi ja lisää se raastettuihin perunoihin.
- Lisää myös munat, jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri ja sekoita kaikki hyvin.
- Kuumenna pannu pienellä voilla tai öljyllä ja aseta perunataikinan möykkyjä pannulle.
- Paista pannukakkuja 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita.
- Kun pannukakut paistavat, voit valmistaa kastikkeen: puhdista kantarellit ja pilko ne karkeasti. Leikkaa myös valkosipuli hienoksi.
- Paista kantarellit ja valkosipuli pannulla pienellä voilla, kunnes kantarellit ovat pehmeitä ja mehukkaita.
- Lisää kerma kantarelleihin ja hauduta muutama minuutti, kunnes kastike sakeutuu hieman. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Paista pekonia erillisessä pannussa rapeaksi.
- Tarjoile perunapannukakut tuoreiden kantarellikastikkeen ja rapean pekonin kanssa.
Nauti ateriastasi! Valurautapannut voit ostaa niitä hänen.